Снимка: БулфотоМалко над 109 млн. лева са несъбраните глоби за нарушения на

...
Снимка: БулфотоМалко над 109 млн. лева са несъбраните глоби за нарушения на
Коментари Харесай

Над 109 милиона лева са несъбраните глоби от пътни нарушения

Снимка: Булфото

Малко над 109 млн. лв. са  несъбраните  глоби за нарушавания на пътя от 2016 година насам. Броят на неплатените фишове е общо 1 407 332. Това стана ясно от данни, предоставени от Министъра на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос на депутата от " Воля " Боряна Георгиева, написа обстоятелства.бг.

Неплатените санкции са подадени към Националната организация за приходите (НАП) за наложително събиране, твърди вътрешният министър. В отговора си обаче той загатва, че част от тях в никакъв случай няма да бъдат събрани поради приключването на 3-годишния давностен период за формиране на наказателно гонене. Абсолютният давностен период за формиране на наказателно гонене поради несъбрани санкции е 4 години и 6 месеца.

Друга част от санкциите евентуално към този момент са събрани от приходната администрация, само че Министерство на вътрешните работи към момента не знае за това и препраща към Министерството на финансите.

Георгиева добавя, че е повдигнала въпроса за ПОС терминалите в колите на КАТ още когато сумата от несъбрани санкции е била 70 милиона. “Сега, няколко месеца по-късно откакто поправката мина в пленарна зала, попитах министъра на вътрешните работи до каква степен е стигнало въвеждането на ПОС терминалите. Отговорът му е, че се работи върху софтуера, че са планувани средства за пазаруване на нужната техника и за образование на фрагментите за работа с нея. И че жителите ще се възползват, когато това е реалност. Кога?! Не е ясно от неговия отговор. Остава ни да чакаме “, добавя Георгиева.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР